تأثیر آلاینده ها بر جنین و افزایش خطر ابتلا به دیابت

15 اوت 2016- دانشمندان محیط زیست در آمریکا یک کمک 1.7میلیون دلاری برای بررسی تماس زود هنگام با آلاینده ها و تأثیر آن بر مستعد شدن افراد به دیابت دریافت کردند.

 دکتر Laragyاز دانشگاه ماساچوست، کمک مالی موسسه ی ملی علوم بهداشت محیط را به انجام یک مطالعه ی چند سطحی اختصاص خواهد داد. او تماس زود هنگام با آلاینده هایی مانند پلی کلرو بای فنل‌ها[1] و فتالات ها و بروز اختلالات تکاملی در پانکراس که می تواند بر ابتلا به دیابت تأثیر گذارد را بررسی خواهد کرد.

 دکتر Timme-Laragyمی گوید: دانشمندان زیادی تاکنون برای درک این فرآیند تلاش کرده اند اما قصد ما انجام کاری جدید با تمرکز بر چندین غلظت از مواد سمی و بررسی اثرات آنها بر تکامل و توسعه ی پانکراس است که ممکن است عاملی برای مستعد شدن افراد به ابتلا به دیابت باشد، ما امیدواریم با بررسی‌های ژنتیکی، مولکولی و بیوشیمیایی و بررسی اثرات بیولوژیکی این مواد اهدافی را برای پیشگیری از این خطرات بیابیم.

دکتر Timme-Laragyمی‌گوید: این بیماری می تواند با قرار گرفتن در معرض آلاینده های محیطی در اوایل زندگی به چندین طریق ایجاد شود که شامل استرس اکسیداتیو، تغییرات سلولهای بتا، مختل شدن مسیرهای سیگنالی کنترل رشد جنین می باشد.

هدف بلند مدت دکتر Laragyارزیابی تأثیر قرارگرفتن در معرض این مواد سمی بر ابتلا به دیابت و بررسی چگونگی پاسخ جنین به استرس اکسیداتیو است.

 بعنوان بخشی از این تحقیق دکتر Laragyو شرکای او در دانشگاه های Brigham Youngو McMasterبه مطالعه ی جنین گورخر ماهی که قبل از این برای شناسایی پتانسیل داروهای دیابت نوع  نوع 1 مورد استفاده قرار گرفته بود، خواهند پرداخت. جنین گورخرماهی مدل خوبی برای توسعه ی  جنین انسان است، به همین دلیل محققان جنین گورخر ماهی را در معرض مواد شیمیایی سمی در مراحل  مختلف رشد جنین قرار می دهند. این کار به یافتن لحظه ی حساس اثر پذیری جنین از این مواد سمی در هنگام تشکیل پانکراس کمک می کند.

 جنین های گورخرماهی شفاف هستند به همین  دلیل هر گونه تغییری در تشکیل جنین نسبتاً به راحتی  قابل مشاهده است. همچنین قرار دادن جنین ها در معرض مواد شیمیایی بدون صدمه به مادر ماهی  امکان  پذیر است.

 دکتر Laragyمی گوید: مطالعه ی ما یکی از جامع ترین مطالعات در تجزیه و تحلیل اثرات سمی آلاینده‌ها بر رشد و تشکیل پانکراس و نقش استرس اکسیداتیو به عنوان یک علت بالقوه برای ابتلا به دیابت و سایر اثرات بهداشتی خواهد بود.

منبع:

www.diabetes.co.uk/news/2016/aug/scientists-to-study-if-early-pollutants-exposure-could-predispose-people-to-diabetes-96306184.html

 



[1] PCDS